track data

Waarom video werkt

In Video marketing by Johan Januarius


Ben jij ook ooit de cijfers voor een deur of pincode vergeten?
Je hebt deze waarschijnlijk kunnen achterhalen door te doen alsof je de code in je hoofd invoerde niet?
Dit is de reden waarom ​animatievideo werkt. 

Laat me het uitleggen.

Toen ik 12 was, bezocht ik mijn grootmoeder en vroeg ze mij om naar de winkel te gaan. Ze gaf mij haar bankkaart en ze vertelde mij haar pincode, 1205. Ik gebruikte deze pincode EENMALIG en herinner mij deze cijfers, nu 15 jaar later, nog steeds.

Hoe kan dit?

Nee, Ik ben geen wonderkind. Het patroon dat gevormd wordt bij het intikken van de nummers, was in mijn geheugen vastgelegd. De ingetoetste cijfers vormden een omgekeerde L. Omdat ik me dat patroon herinnerde, kon ik de cijfers achterhalen zonder de pincode echt te onthouden.

Wanneer je naar informatie luistert, wordt slechts één deel van je hersenen gestimuleerd. Studies tonen aan dat wanneer alleen het gehoor wordt gestimuleerd, slechts 10% van de informatie wordt onthouden. Wanneer zowel het gehoor als het gezichtsvermogen worden aangesproken, wordt tot 68% onthouden. 

Dit wordt dual-coding theory genoemd. Dual-codering vindt plaats wanneer je zowel auditieve als visuele informatie ontvangt. Deze kanalen zijn anders gecodeerd en dit leidt ertoe dat de kijker de informatie veel beter kan onthouden.
Met een uitlegvideo krijg je de mogelijkheid om zowel het gehoor als het gezichtsvermogen te stimuleren, waardoor de kijker veel meer kan onthouden.

Wanneer de ​voice-over en achtergrondmuziek ondersteund worden door visuele afbeeldingen, wordt meer informatie opgeslagen in je geheugen. Dit is de reden waarom video zoveel succes heeft als ​communicatiemiddel.

​​De charme van een geanimeerde video is dat we precies kunnen laten zien wat we willen en zo de informatie die auditief geleverd wordt, ondersteunen.

​Wil jij  graag herinnerd worden door jouw bezoekers?

Werk met Animatiestudio Uitleguil

​​Heb je interesse om een animatievideo te laten maken?
Kijk eens op
onze website of stuur ons een bericht.
We zijn benieuwd naar jouw verhaal!