Waar plaats ik mijn animatievideo?

In Video marketing by Johan Januarius


​Je hebt je geld en energie geïnvesteerd in het maken van een marketing video.
Nu wil je natuurlijk de beste resultaten behalen, toch?

​Dan is de vraag, waar kan ik het beste mijn animatievideo plaatsten?


​We geven je hieronder enkele tips:

  • ​Op je website en landing pagina's

​Gebruik video om op een snelle en efficiënte manier uit te leggen wat je doet en hoe je jouw bezoeker kan helpen. Het kan gaan om een verkoop, het bekomen van emailadressen of enkel om je boodschap over te brengen.  

Zorg er voor dat de knop ‘Afspelen’ mooi en groot wordt weergegeven in jouw videovoorbeeld, zodat gebruikers worden verleid om erop te klikken.

Vergeet tenslotte ook niet om social media knoppen te integreren zodat kijkers uw video kunnen delen en verspreiden.

  • ​Sociale media

Sociale media zijn kosteneffectief en eenvoudig te beheren. Ze zijn een must-have aanvulling op jouw videomarketing campagne. Het is gratis en kan resulteren in mond-tot-mondmarketing. Gebruik dus YouTube, Facebook, Twitter, LinkedIn en Pinterest om een brede bekendheid te verkrijgen.

  • ​Adverteren

​Videos zijn een geweldige keuze om mee te adverteren, bovendien presteren ze meestal ook beter dan beeld- en tekstadverenties. Je kan ze gebruiken op Facebook, Youtube, Instagram en LinkedIn. Er is een goede reden waarom je vaak video advertenties in je newsfeed ziet... ze werken.  

  • ​Meetings

​Veel van onze klanten gebruiken videos als een introductie bij hun verkoopbijeenkomst. Realiseer je dat elke keer je jouw elevator pitch geeft, deze beter of slechter is dan de vorige keer. Een video zal elke keer opnieuw de perfecte pitch geven.

  • ​Beurzen

​Een ander veel voorkomend gebruik door onze klanten is het plaatsen van onze videos op hun tablets bij beurzen. Het geweldige hieraan is dat je meer mensen kunt bereiken zonder dat je meer personeel nodig hebt. Je video trekt de aandacht en helpt de juiste doelgroep aan te spreken. Als ze dan meer informatie willen of willen kopen, kan je hen in je video instructies geven om naar een vertegenwoordiger te gaan. Deze interactie maakt het ook leuker voor je bezoeker.

Werk met Animatiestudio Uitleguil

Heb je interesse om een animatievideo te laten maken?
Kijk eens op onze website of stuur ons een bericht.
We zijn benieuwd naar jouw verhaal!