Drie-Plaatsen-waar-Je-Aandacht-Marketing-Kan-Implementeren

Promoot je start-up met een animatievideo

In Video marketing by Johan Januarius


‚ÄčIn het begin hebben alle start-ups een gemeenschappelijk probleem: ze hebben nog geen bereik.

Zoals iedereen wel weet hangt het slagen van je product of dienst af van hoeveel mensen je kunt bereiken. Als niemand je kent en weet wat je doet zal je ook geen klanten hebben.

Een animatievideo / uitlegvideo / reclame video / bedrijfsfilm (noem ze wat je wilt) is om een aantal redenen geweldig voor startups.

Naast de gebruikelijke redenen zoals dat mensen geen tijd / zin meer hebben om lappen tekst te lezen en online video marketing goed is voor je zoekoptimalisatie, kan een reclamevideo je start-up helpen met:

1) Een coole digitale elevator pitch

In zijn basisvorm is een uitlegvideo een visuele elevator pitch die klanten een idee geeft van wat je hen te bieden hebt. Realiseer je dat elke keer je jouw elevator pitch geeft, deze beter of slechter is dan de vorige keer. Een video zal elke keer opnieuw de perfecte pitch geven en je klanten overtuigen van de waarde van je aanbod en ze een wow-gevoel bezorgen.

2) Vertel je verhaal

Iedereen houdt van een leuk verhaal en met een animatiefilmpje heb je de perfecte manier om dit met de wereld te delen.
Iedereen heeft een eigen verhaal maar niet iedereen krijgt de kans om dit te delen omdat mensen hun interesse snel verliezen. Dit gebeurt vooral wanneer het verhaal in tekst is geschreven. Met een animatievideo heb je de vrijheid om echt creatief, leuk en effectief met je doelpubliek te communiceren.

3) virale video, de natte droom van elke startup

Het is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan om een virale video te maken, maar de mogelijkheid om iets creatiefs te maken dat mensen willen delen bestaat. Tekst is gewoon niet meer zo interessant, maar een korte video met een leuke, interessante, inspirerende boodschap is iets waar mensen van houden. Mischien ben jij wel de nieuwe dropbox?

Samenvattend denken we dat geanimeerde video extra potentieel heeft voor start-ups omdat de eerste paar jaar cruciaal zijn bij dergelijke nieuwe ontwikkelingen.

Werk met Animatiestudio Uitleguil


Heb je interesse om een animatievideo te laten maken?
Kijk eens op onze website of stuur ons een bericht.
We zijn benieuwd naar jouw verhaal!