4 stappen tot een killer video-script dat verkoopt in 2019

In Video marketing by Johan Januarius

Het belang van een verhaal

belang verhalen vertellen

​​
Zoals het beroemde gezegde luidt:

​If a tree falls in a forrest and nobody's there - does it make a sound? Mijn antwoord: WIE KAN DIT WAT SCHELEN.

Als niemand begrijpt waar jouw product of dienst over gaat of hoe het hen kan helpen, zal niemand je zelfs opmerken.

Je hebt dit gevoel, deze drang, deze wens om je product of idee met de wereld te delen.

Ik snap het.

Ik weet hoe goed het voelt om je eigen product, idee of dienst - iets dat je hebt gecreëerd - daar in de echte wereld te zien. Waar echte mensen het gebruiken en echte mensen het waardevol vinden.

Het probleem is echter: we willen allemaal dat gevoel. Wanneer iedereen hun producten, diensten of ideeën aan anderen beginnen op te dringen, wordt het probleem duidelijk.

We besteden er geen aandacht aan.

Soms voelt de realiteit aan als één of andere app, die strijdt om onze beperkte mentale RAM.

​Het maakt niet uit of je nu de beste marketing hebt of dat miljoenen mensen op je website klikken, als je je product niet op een manier kan brengen dat het emoties oproept, hun interesse opwekt en hen naar meer doet verlangen - klikken ze gewoon weg.

Weg naar je concurrentie.
Bye, bye potentiële klant!

Wat je niet moet vergeten is: elke dag worden we bestookt met informatie en bronnen die onze aandacht proberen te trekken.

We vergeten dit soms wel eens als we voor onze onderneming of start-up werken, maar wanneer we uit deze bubbel stappen - merken we dit heel snel op.

E-mail, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, sms-berichten, WhatsApp, telefoongesprekken, collega's of klanten die jouw aandacht vragen - het is ​heel gemakkelijk om afgeleid te raken.

Het is interessant om op te merken dat sommige dingen wel je aandacht trekken.

Denk er eens over na. Op websites of in ​je sociale media-feed krijgen video's die kort en krachtig zijn onze aandacht. Niet de lange, saaie video's.

Video's waar we onszelf in herkennen zijn de video's die we aantrekkelijk vinden. Ze gaan vaak over een probleem waar we mee zitten, of een specifieke situatie waarin we ons bevinden en ons een oplossing voor bezorgen.

​Tegenwoordig draait het allemaal om aandacht. Er wordt gesteld dat wanneer er zoveel gestreden word om onze aandacht, we geneigd zijn om naar de bron te gaan die ons en onze emoties aanspreekt en die ons laat luisteren.

Wat je naar buiten brengt is belangrijk, maar belangrijker is dat die content ook relevant is voor wat mensen op dat moment ervaren.

We besteden aandacht aan de dingen die voor ons relevant zijn.
 
Eenvoudig gezegd: content is king, maar context is queen. En ze gaan hand in hand samen.

Video's die lang, saai en slecht geproduceerd zijn, geven ons vaak meteen een gevoel van ‘Dat is onze tijd en aandacht niet waard’ of ‘What an amateurs’.

Als het alleen maar om ‘jou’ draait, klikken 'we' weg.

​Denk er eens over na: wanneer je op het punt staat om geld in een video te investeren dan wil je er één die echt werkt. ​Jouw investering van € 1000, € 2000 of € 5000 mag niet worden verspild aan een video die er niet uitziet en nergens om draait.​

​Waarom is storytelling nu zo krachtig

​Hoe kan je dit in je voordeel laten werken? In deze TEDx talk gaat David JP Philips hier dieper op in:

Wat maakt een goed script nu geweldig

wat maakt een video geweldig

​Laten we duidelijk zijn.

Er zijn veel verschillende soorten video's. Documentaires, films, tv-commercials, noem maar op.
 
Ze hebben allemaal hun eigen sterke punten en voordelen.
Hun eigen manier om een ​​verhaal te vertellen.

Om niet voor verwarring te zorgen, we hebben we het hier over uitlegvideo's.

Je weet wel, die kleine video's van 30, 60 of 90 seconden met leuke animaties of professioneel bewegende motion graphics. Ze kunnen zelfs live-action zijn, of een mix van dit alles gecombineerd.

Het belangrijkste doel is om de aandacht van mensen te trekken, jouw verhaal te vertellen, hun emoties te activeren en hen aan te zetten om actie te ondernemen. Zo snel mogelijk.

Als je dan doorhebt dat dit het hoofddoel is van uitlegvideo's, zijn er nogal wat punten die echt het verschil kunnen maken tussen het hebben van een video die gewoon stof zit te vergaren - en één die de kijker daadwerkelijk door een proces leidt en ze betrekt.

Als je begrijpt wat deze zijn, zal je opmerken dat deze technieken niet alleen voor uitlegvideo's geschikt zijn, maar ook ongelooflijk relevant zijn voor veel andere situaties.

Vrijwel elke keer dat je jouw klanten positief wilt beïnvloeden, zal dit de strategie zijn om op terug te vallen. Het is wat ik gebruik op mijn websites, in presentaties en natuurlijk in uitlegvideo's.

Deze principes hebben de tand des tijds doorstaan ​​en het is heel goed mogelijk dat je sommige intuïtief al in het echte leven gebruikt, maar we vergeten vaak dat dezelfde regels ook van toepassing zijn bij het maken van een online video.

1. Het gaat over de kijker

belang van de kijker

​Het maakt niet uit in welke branche je zit, mensen vertrouwen mensen. Wij zijn sociale wezens en vinden plezier en voldoening in het werken en samenwerken met andere mensen.

We kopen van mensen die we vertrouwen. Mensen die ons het gevoel geven gezien en begrepen te worden. Mensen die ons een geweldig gevoel geven, terwijl ze onze problemen daadwerkelijk oplossen.

Als we nu aan een uitlegvideo denken, denken we vaak dat er compleet andere regels van toepassing zijn.

Hoewel de manier van bezorgen en interactie anders is (van persoon tot persoon, van video tot persoon), is een connectie maken met video vrij gelijkaardig aan verkopen in persoon.

Bekijk vanaf nu je uitlegvideo als een virtuele verkoper, die je idee of product aan je kijker presenteert. Altijd op de juiste manier.

Zelfs als je slaapt.

De verkoop van video tot persoon verschilt natuurlijk op een paar punten dan in het echt, wat we zullen compenseren met elementen in het script.

Bijvoorbeeld: vragen stellen om erachter te komen wat de klant daadwerkelijk wil of nodig heeft, is moeilijk wanneer je een video gebruikt, maar we kunnen ons in de video richten op specifieke problemen en situaties.

Dit spreekt misschien niet alle kijkers aan, maar het zorgt er wel voor dat de kijkers die wel onder die categorie vallen, zich begrepen voelen. Dat zijn degenen die je wilt bereiken.

Een video spreekt via het scherm tot de kijker. En omdat het op deze manier een connectie tot stand brengt, moet je ervoor zorgen dat deze ook daadwerkelijk tot de kijker spreekt.

Niemand houdt van een onbekende onderneming die zegt: "We kunnen dit doen, en we hebben dit en dat al zo vaak gedaan dat onze oplossingen de beste zijn."

Mensen zijn niet per se egoïstisch in alles wat ze doen - door alleen dingen te doen die in hun eigen voordeel zijn, maar ze voelen zich meer betrokken wanneer ze zich aangesproken voelen.

Ze hebben vaker de neiging om te luisteren naar: 'what's in it for me'.

Deze personalisatie komt op twee manieren tot stand:

A. Je praat op een informele manier

​(en jouw branche bepaalt hoe ver je hierin kan gaan)

Als je jouw elevator pitch of product aan een vriend zou uitleggen, hoe zou je dat dan doen? Probeer het. Hoe zou je jouw verhaal vertellen aan een vriend?

Hoe zou je hem in je verhaal kunnen betrekken zodat hij zich aangesproken voelt?

Je zult merken dat er een paar dingen zijn die je anders doet dan wanneer je een formele presentatie schrijft: je gebruikt meer invulwoorden zoals 'Toch?' En 'Dus', en een meer informeel gebruik van taal.

Dat is ook wat je in je video moet gebruiken. Tot op een bepaald niveau.

Vergeet niet dat een uitlegvideo geen persbericht is. Het is een manier om contact te maken met je publiek. Dus maak contact en verveel ze niet met pretentieus gepraat.

B. Je praat  daadwerkelijk over HEN - niet over jezelf

​Praat je in een gesprek met een vriend alleen over jezelf?
Waarschijnlijk niet.

​Een van de grootste fouten die ik bedrijven zie maken, is dat ze video's produceren, vaak behoorlijk goed geproduceerd, waar ze alleen over zichzelf praten: wat ze hebben meegemaakt, wat ze verkopen, wat hun prijzen zijn, hoe ze werken, welke coole functies hun producten hebben - echter niets over de kijker.

Geen enkel ding.

Nu, er is een tijd en plaats voor alles en ​dit zou geweldig kunnen zijn voor een vergadering van stakeholders. Hoewel je zelfs dan best rekening moet houden met de wensen en behoeften van het publiek.

Het is niet iets dat je moet doen om een connectie te maken met een potentiële klant.

Je wilt zijn wereld betreden, begrijpen waar hij vandaan komt, hem het gevoel bezorgen dat er naar hem geluisterd wordt - en dan kan je vervolgens je verhaal vertellen dat de oplossing is voor zijn problemen, frustraties en obstakels. In zijn woorden. In zijn wereldbeeld.

De filosoof Alain de Botton zei in een van zijn toespraken: “​At the heart of successful entrepreneurship is an accurate insight into the causes of human unhapiness. To be an entrepreneur means essentially to become an expert in the things that make life difficult for people."

Dit is diepgaand.

Wees een expert in de dingen die het leven van jouw publiek moeilijk maken.

Wat doet een expert? Ze weten alles over een reeks problemen, wie ze heeft, wanneer ze zich voordoen en hoe ze op te lossen. Hij kent de ins en outs, de details.

Wees een expert. Praat over de moeilijkheden die jouw doelgroep ervaart. Praat over de impact die deze moeilijkheden hebben op hun persoonlijke leven en hun zakelijke leven.

Praat over het leven van jouw potentiële klanten - want dan zullen ze luisteren.

Een probleem eindigt zelden met het probleem zelf. Er is vrijwel altijd een groter achterliggend probleem of een behoefte die moet worden voldaan. Praat erover.

Zou jij niet opletten als iemand precies zou vertellen wat er in je leven aan de hand is?

Zou jij hierdoor niet het gevoel hebben dat die persoon jou kent, zelfs al is dit maar een klein beetje?

​2. Mensen zijn emotionele wezens

emotions-from-video

​Wij, mensen, zijn emotionele wezens.

Vaak doen we dingen om emotionele redenen en rechtvaardigen we ze achteraf met rationele redenen.

Denk er eens over na. Jij, of je vriendin, ging winkelen en kwam terug met 3 paar nieuwe schoenen.

Had je echt nieuwe schoenen nodig? Waarschijnlijk niet.

Maar de hele ervaring van uitgaan en verschillende schoenen uitproberen gaf haar een gevoel van novelty: van opwindende variatie. Het gaf haar ook een gevoel van betekenis: ze ziet er prachtig uit in die nieuwe schoenen.

Daarnaast gaf het haar waarschijnlijk ook een gevoel van connectie en verbondenheid wanneer andere mensen ook betrokken waren (bijvoorbeeld: vrienden).

Hetzelfde geldt voor video's.

Wanneer een kijker denkt dat jouw product of dienst hem of haar zekerheid, betekenis, connectie, verlichting van pijn en plezier geeft, zal hij of zij hoogstwaarschijnlijk rationaliseren dat ze dit echt nodig hebben.

Jouw product of dienst hoeft dus niet eens de beste te zijn (maar dat is natuurlijk wel waar je naar moet streven). Het draait allemaal rond hoe je het op de markt brengt.

Welke kernemoties ervaren je klanten wanneer zij jouw product, dienst, idee of initiatief gebruiken?

Anthony Robbins, peak performance coach van Amerikaanse presidenten, Moeder Theresa, wereldberoemde acteurs en topsporters, identificeerde de 6 kernbehoeften van de mens die we allemaal willen vervullen: zekerheid, onzekerheid / afwisseling, connectie / liefde, betekenis, groei en bijdrage.

We hebben allemaal verschillende en vaak meerdere manieren om aan deze behoeften te voldoen, en jouw product of dienst vervult ook één of meer van deze behoeften voor je klanten.

Misschien geeft jouw product of dienst klanten de gemoedsrust om hun eigen diensten voort te zetten, in dat geval: je biedt hen zekerheid.

Misschien levert jouw dienst eten aan klanten in het hele land: het geeft een gevoel van afwisseling. Mogelijk zelfs van betekenis, wanneer je kan pronken tegenover je vrienden.

Staat je product anderen toe om hun bedrijf te laten groeien? Dan kan het zijn dat ze bij jou komen omdat je hen een manier bezorgt om zich belangrijk te voelen (omdat ze meer mensen kunnen bereiken). Of groei. Of bijdrage. Of meerdere van deze.

Zoals je kan zien, elke individuele klant is anders, maar ze hebben allemaal gemeenschappelijke onderliggende elementen die hen sturen.

Laten we eerlijk zijn.

Je koopt geen verzekering omdat je je leven wat pittiger wilt maken.

Als je zaken doet - en als je dit leest - ben je eigenlijk bezig met het verkopen van gevoelens en emoties.

Je verkoopt gemoedsrust, een manier om een connectie te maken, de opwinding van een nieuwe ervaring. ​Je snapt mijn punt.

Onderzoek je doelgroep als een detective en gebruik je bevindingen bij het schrijven van je script. Door de belangrijkste emotionele redenen te begrijpen waarom mensen​ van jou kopen, kan je op deze emotionele behoeften inpraten.

Wat nog interessanter is: Robbins ontdekte dat wanneer iets, of iemand, vier of meer van deze behoeften vervult, we eraan verslaafd raken.

Is dat niet fascinerend?

Dus wanneer jouw product of diensten bijvoorbeeld mensen zekerheid, afwisseling, betekenis en connectie geven, zullen ze mogelijk bij jou terugkomen.

De structuur van een verhaal dat verkoopt

structuur van een goed script

​Hoe maken we dit nu allemaal praktisch?

Hoe maken we nu een script dat we kunnen gebruiken als basis voor een video die daadwerkelijk tegen de kijker praat, over de kijker en hun emoties triggert?

Als je goed let op de beste uitlegvideo's die er zijn, die er niet alleen mooi uitzien, maar ook betrokkenheid en actie opwekken, zie je een gemeenschappelijk patroon verschijnen.

Een structuur die we kunnen gebruiken om ons eigen verhaal op een overtuigende manier te vertellen.

1. Identificatie / Aandachtstrekker

​Allereerst willen we bij het begin van een video de aandacht van de kijker trekken. We hoeven niet waanzinnig luid of vervelend te zijn, we moeten gewoon hun interesse opwekken zodat ze meer te weten willen komen over jouw bedrijf en product.

Dit kan dan gaan om een beschrijving van een situatie die voor de kijker heel vertrouwd overkomt, een moeilijk probleem of feit dat niet te ontkennen is of iets dat ons verrast, bijvoorbeeld: beweren dat iets het tegenovergestelde is van wat ons gezond verstand ons vertelt.

Beantwoord deze vraag aan jezelf: als je op zoek bent naar een product als het jouwe, wat zou dan je aandacht trekken?

​2. Probleem / Frustratie / Obstakel

​Vaak begint een video met een tekst die een combinatie is van zowel het ‘identificatie’ gedeelte als het ‘probleem’ gedeelte.

We zouden bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Het kantoor was de werkplek van de 20e eeuw, maar in het internettijdperk wordt het kantoor vervangen door online platforms waar iedereen werkt waar, wanneer en voor wie ze maar willen."

Dit legt meteen de kern van het probleem vast: onze manier van werken verandert snel. Bedrijven die dit ervaren zullen zeggen: ‘JA! Dat ben ik. Dat is MIJN PROBLEEM '.

Dat is de interne reactie die we willen bekomen: ‘Dat ben ik!’ Of ‘Dat is precies mijn probleem!’.

2. Probleem / Frustratie / Obstakel

​(met concurrenten / status quo - de gebruikelijke manier van zakendoen)

Dit lijkt op de vorige, maar is een klein beetje anders.

Wanneer een probleem wordt benoemd, subtiel of niet zo subtiel, voldoet een oplossing meestal niet als er al veel oplossingen voor te vinden zijn. Door de ‘status quo’ te vermelden, de manier waarop de kijker op dit moment met het probleem zou kunnen omgaan, kunnen we ​jou onderscheiden van alle anderen die er zijn.

Hun oplossing is niet goed genoeg.

Bijvoorbeeld: u verkoopt website-design en development.

“Vandaag is iedereen online. We maken connectie, winkelen en leren online. Dus als je relevant wilt blijven, moet je jouw producten verkopen waar iedereen ze zoekt

Een oude en trage website ​volstaat niet meer, mensen verwachten dat hun informatie onmiddellijk beschikbaar is. "

Het eerste deel richt zich op het probleem waar een potentiële klant naar op zoek is, het tweede op hoe zij nu met de oplossing omgaan.

​3. Magische, eenvoudige, 'direct beschikbare' oplossing

​Wij mensen willen de shortcut.
We willen de onmiddellijke oplossing.

Nu, het leven is niet zo zwart - wit, ​the devil is in the details.

Eén product of dienst lost waarschijnlijk niet alle problemen op. Maar als je wilt dat jouw product of idee ook daadwerkelijk wordt gebruikt, is het belangrijk dat je opstaat en ervoor zorgt dat jij ertoe doet, dat je meetelt.

​Om dat te doen is het belangrijk om te weten dat wij mensen geleid worden door veel cognitieve denkfouten: fouten in ons redeneren en denkpatronen die niet gebaseerd zijn op rede, maar op andere diepgewortelde emoties, zoals angst en de behoefte aan veiligheid.

​Een van de dingen waar wij mensen voor vallen - en dat doe ik ook nog steeds - is de cognitieve denkfout van ‘gepolariseerd denken’. Met andere woorden: we plaatsen dingen of mensen in de categorieën "het is het ene òf het is andere", zonder tussengebied​. Het is onze ‘​certainty bias’ (zekerheid vooroordeel).

Wanneer we het bedrijf of product introduceren, willen we dat ​het overkomt als De werkelijke oplossing voor hun problemen. Niet als de ‘misschien werkt dit’ oplossing.

Samenwerken met jou is de eenvoudige, magische oplossing.

​4. Hoe doe je het, herbevestigen van de eenvoud

​Mensen willen weten hoe dingen gebeuren.
Ze willen begrijpen wat je voor hen gaat doen.

Vertel het hen. Leid ze bij de hand door je proces.

Wij mensen splitsen dingen vaak op in veelvouden van drie, dit betekent: we hebben de neiging te denken: ‘1, 2, 3, veel’. ​Als je een proces uitlegt, probeer het dan in 3 stappen of fasen op te delen.

Je mag voor jezelf denken: "maar wat we doen is veel complexer dan 3 stappen!"

Probeer toch te denken vanuit het perspectief van de kijker. Ze willen niet meteen een video van 15 minuten kijken over de exacte details - veel van hen moeten nog de beslissing nemen of je wel de juiste match voor hen bent.

Als wat je doet complex is, doe dan iets als:

“1. We komen bij jou langs voor koffie en gaan dieper in op wat je nodig hebt
​ 2. We zullen een gedetailleerd voorstel opstellen, waarin alles wordt uiteengezet, van tijdlijn tot uitsplitsing van de kosten. Op die manier is alles duidelijk voordat we van start gaan.
3. We gaan aan de slag en updaten jou bij elke stap. ”

De how-to is bedoeld om ​de eenvoud die je in hun leven gaat brengen, opnieuw te bevestigen. Maak het niet complex. Maak het gemakkelijk!

​5. Voordelen - geen functionaliteiten

​Mensen willen weten wat er voor hen in zit. Ze geven niet noodzakelijk om de functionaliteiten, ze geven om de voordelen die deze functionaliteiten voor HEN hebben.

Het is geweldig dat je oplossing hun probleem 25% sneller oplost dan de concurrent, maar de kijker geeft erom dat ze hierdoor meer TIJD hebben om andere belangrijke taken uit te voeren, tijd met hun kinderen kunnen doorbrengen of op de bank zitten met hun grote liefde, meer VRIJHEID hebben om te doen wat zij willen.

Nogmaals, dit is het moment om echt diep in te gaan op de menselijke kernbehoeften.

Hoe kan je de voordelen van jouw product of dienst zodanig omkaderen dat het tegemoetkomt aan de menselijke kernbehoeften die jouw publiek willen vervullen?

​6. Geloofwaardigheid

​Hier geven we het antwoord op de vraag 'Wie ben jij om dat te zeggen?'

We hebben allemaal de neiging om de autoriteiten te volgen.
We vertrouwen op het advies van onze arts omdat hij arts is!
We vertrouwen op het advies van een advocaat, omdat hij een advocaat is!
We vertrouwen op het bedrijf dat de koninklijke familie dient, omdat zij de koninklijke familie dienen!

Dus, hoe kunnen we ervoor zorgen dat een product of bedrijf als een autoriteit beschouwd wordt?
Door zaken te tonen die je geloofwaardigheid bewijzen.

Je kan hiervoor gebruiken: logo's van bekende klanten, je hebt reeds een aantal mensen bediend, overweldigend positieve getuigenissen, ontvangen prijzen, de credits van de oprichters en team, enzovoort.

​Iets dat je ook geloofwaardigheid kan geven, is het geven van een garantie. Bijvoorbeeld: de eerste 30 dagen gratis. Of "we geven u een gratis abonnement als jouw websiteverkeer binnen de komende drie maanden niet met 10% verhoogt."

​7. Oproep tot actie

​Wanneer mensen weten dat je tegen hen praat, dat je hun problemen kunt oplossen, dat je het hen gemakkelijk zult maken en dat het hun emotionele behoeften zal vervullen - dan het is tijd voor actie.

Realiseer je dat mensen vaak niet meteen een product kopen als ze het zien, tenzij het erg goedkoop is of als ze al zo lang op zoek waren naar iets dergelijks.

De meeste mensen hebben een milde interesse of zijn rond aan het shoppen, dus een zware call-to-action zoals ‘Koop nu’ zal hen niet echt aantrekken.

Net als in het echte leven als je een verkoop wilt afsluiten, moeten er eerst relaties worden opgebouwd en is een video de eerste interactie. Wanneer je hen vervolgens uitnodigt om iets uit te testen, verder te lezen of een gratis analyse te downloaden, zullen ze jou meer vertrouwen.

Je probeert ze niet meteen te verkopen. Je levert alleen maar waarde op. Het is echter belangrijk om de call-to-action specifiek te maken. Wil je ze uitnodigen om meer te weten te komen over wat je voor hen kan doen?

Zeg iets als: "Download onze gratis case study of bekijk ons ​​portfolio van tevreden klanten."

​Iets anders dat ook vaak werkt, is om mensen eraan te herinneren waarom het belangrijk is om nu te handelen. Waarom zouden ze nu iets doen, in plaats van over een jaar?

Schaarste en urgentie zijn twee krachtige ​zaken om toe te voegen aan je call-to-action. We geven allemaal meer waarde aan iets dat schaars is en reageren ook sneller als iets dringend en belangrijk is.

Stap voor stap structuur

1. Identificatie / Aandachtstrekker

​Welke zin zou onmiddellijk de aandacht van jouw publiek trekken?
Een groot probleem dat ze hebben, of een situatie die ze maar al te goed herkennen?

​2. Probleem / Frustratie / Obstakel

​Wat veroorzaakt ongelukkigheid in het leven van je potentiële klanten?
Wat zijn hun frustraties, hun problemen, de obstakels die ze ervaren?

​2. Probleem / Frustratie / Obstakel

​(met concurrenten / status quo - de gebruikelijke manier van zakendoen)

Welke dingen zijn er mis met de status quo? De gebruikelijke manier om dit te doen?
Waarom is het tijd voor een nieuwe manier om het probleem aan te pakken?

Opmerking: dit hoeft geen revolutionair startup-idee te zijn, het kan ook een betrouwbaardere oplossing of een betere klantendienst zijn.

3. Magische, eenvoudige, 'direct beschikbare' oplossing

​Hoe introduceer je jouw bedrijf zodat het overkomt als de gemakkelijkste oplossing?
Zelfs als het een complexe oplossing is, hoe is die van jou dan nog steeds het gemakkelijkst?

​4. Hoe doe je het, herbevestigen van de eenvoud 

​Hoe werkt je product, dienst of proces?
Welke 3 stappen gaat de kijker ervaren?

5. Voordelen - geen functionaliteiten

​Wat zit er voor hen in?
Aan welke menselijke behoeften voldoet je product of dienst?

​6. Geloofwaardigheid

Waarom zouden je kijkers naar jou moeten luisteren?
En hoe kan je hen dat op een subtiele manier vertellen?

7. Oproep tot actie

​Welke actie wil je dat jouw kijkers ondernemen?
Hou er rekening mee dat mensen vaak meer dan één contactpunt nodig hebben voordat ze iets kopen - dus een subtielere call-to-action die hen zou uitnodigen om nog meer te lezen, zou beter kunnen werken.

De balans tussen audio en video

balans audio en video

​We hebben een de structuur opgezet die je kan gebruiken om een killer video-script te schrijven.

Dit zijn de psychologische principes en technieken die Fortune 500-bedrijven gebruiken om online commercials en video's te maken.

Het is echter belangrijk om op te merken dat het verhaal niet alleen wordt verteld met een voice-over tekst.
Hoewel dit wel een cruciaal element is.

Ook beeldmateriaal speelt hierin een belangrijke rol. ​Obviously.

Mijn vuistregel is om je visuals niet alleen mooi, maar ook effectief te maken, ze moeten exact dezelfde dingen overbrengen als de voice-over.

​Als je nu op zoek gaat naar een designer, of de visuals zelf ontwerpt, is het belangrijk om even de tijd te nemen en na te denken over een paar punten:

1) Welke beelden spreken je publiek het meeste aan? Welke situaties en grappen zullen hen aanspreken?
2) Welke visuele details illustreren de pijn en problemen het beste?
3) Hoe kan je een gevoel van geloofwaardigheid overbrengen met jouw visuals?
(Hint; laat de duizenden klanten zien die hen voorgingen, toon de logo's van de grote bedrijven waarmee je hebt samengewerkt, of toon getuigenissen van klanten)

 Dit is wel duidelijk.

​Je kan in principe dezelfde structuur doorlopen, maar deze nu op de visuals toepassen.

Er is niets erger dan het hebben van een video, met een goed gemaakt verhaal en script, maar met waardeloze visuals.

​Conclusie

​Nu heb je een snelle handleiding om een killer script te schrijven dat ook verkoopt.

Een goede basis voor jouw uitlegvideo.

Dit zijn de principes die multinationals, grote merken en bekende start-ups overal ter wereld gebruiken.

Een super script, verhaal en video is een goed begin. Het is het hulpmiddel om jouw verhaal aan de wereld te tonen, aan de honderden, duizenden of misschien zelfs miljoenen mensen die jouw website bezoeken.

​Een video die jouw verhaal vertelt, telkens opnieuw, op de juiste manier.

We begrijpen dat je het echter druk hebt om je hierin te verdiepen... wil je graag onze hulp?

Kijk eens op onze  website  of stuur ons een berichtje (​johan@uitleguil.be​​​​) en we bekijken samen hoe we jouw  start-up​​ ​​​​​ of product kunnen veranderen in iets dat het waard is om aandacht aan te besteden.