Hebben bedrijven een explainer video nodig

In Video marketing by Johan Januarius

​Het maakt niet uit of je nu net begonnen bent of al een tijdje in business bent, je moet voortdurend je marketingstrategie bijwerken en up to date houden. Je moet natuurljk ook in het oog houden hoe je competitie hun producten of diensten promoten om vervolgens wat je van hen hebt geleerd in je eigen marktingstrategie verwerken om zo jouw resutaten te verbeteren.

​Waarom heb je een explainer video nodig voor jouw bedrijf?

​Als je jouw online marketingstrategie met nieuwe tools wilt verbeteren en een out of the box oplossing zoekt, dan zijn explainer videos misschien wel iets voor jou.
Bij explainer videos worden afbeeldingen, bewegende tekst en andere media gebruikt om te beschrijven wat jouw bedrijf doet. Het is een goede manier om je potentiële kopers te laten zien wat jij voor hen kan betekenen zonder dat ze een lap tekst moeten lezen.

CISCO voorspelde dat video downloads tegen 2020 90% van de bandbreedte gaan omvatten, vergeleken met ongeveer 50% op dit moment. Dit betekent dat steeds meer mensen videos bekijken, wat goed nieuws is voor je bedrijf als je een explainer video gebruikt om je bedrijf te promoten.

Hoe weet je nu of je een explainer video kan gebruiken?

​Elk bedrijf wordt opgericht op basis van het vinden van een idee dat een probleem oplost. Het maakt niet uit of je nu een bouwbedrijf, autoverhuurbedrijf of boekuitgeverij uitbaat, jij denkt dat jouw bedrijf de beste oplossing biedt voor je klanten. Vergeet echter niet dat er ook concurrentie is! Hoe kan je jouw potentiële klanten overtuigen dat jouw oplossing beter is dan die van je concurrenten?

Vertel het niet maar laat het hen zien!

​Je klanten ontvangen promotieberichten van vele verschillende ondernemingen. Daarom moet je:

1) Potentiële klanten aantrekken om je aanbiedingen te bekijken

2) Leg hen uit hoe jouw product hun probleem oplost en waarom dit beter is dan jouw concurrenten.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Mensen zoeken nu eenmaal naar de makkelijkste informatie die ze nodig hebben. Een explainer video is content die jouw hulpmiddel is om deze informatie aan hen te bezorgen via een goed geschreven script.
Een goede explainer video kan je conversies en verkopen aanzienlijk verhogen.
Je klanten kunnen bovendien je bericht gemakkelijk delen met andere mensen in hun omgeving die mogelijks ook jouw product nodig hebben.

Iets uitleggen wat je verkoopt kan lastig zijn als je enkel woorden gebruikt. Dit is zeker het geval als je een nieuw product lanceert of een start-up bent.

​Een geanimeerde explainer video is de beste manier om bovenstaande doelen te bereiken. Je kunt een video maken die informatief, maar toch interessant en leuk is. Je kan een verhaal met personnages creëren, spelen met teksten of een ander innovatief idee gebruiken. Een geanimeerde explainer video kan je helpen om op een boeiende manier uit te leggen wat je doet en welke waarde dit voor jouw publiek heeft. 

​Kortom, je kan overwegen om een explainer video te maken als:

  • ​Je wilt je onderscheiden van de concurrentie
  • ​Je wilt uitblinken in videomarketing
  • ​Je jouw bezoekers wilt betrekken op de website
  • ​Je een sterke aanwezigheid op sociale media wilt hebben (Facebook, YouTube, Twitter, enz.)
  • ​Je nieuwe producten aanbied
  • ​Je jouw bedrijf wilt introduceren
  • ​Je website er fantastisch wilt laten uitzien (als je de video daar plaatst)
  • ​Je ideeën levert die beter gepresenteerd worden door middel van animatie

    Hieronder kan je een infographic terugvinden om te beslissen of je bedrijf een explainer video kan gebruiken. (Courtesy of Breadnbeyond)
Explainer Videos for Business: Do Companies Need Them? [INFOGRAPHIC]

Werk met Animatiestudio Uitleguil​
​​Heb je interesse om een animatievideo te laten maken?
Kijk eens op
onze website of stuur ons een bericht.
We zijn benieuwd naar jouw verhaal!