de-aandacht-marketing-periode-is-gestart

De Aandachtseconomie is aangebroken: 3 Stappen om Snel de Aandacht te trekken in 2019

In Video marketing by Johan Januarius

​Het informatietijdperk is verleden tijd.

In een wereld waar informatie voor iedereen binnen handbereik ligt, wordt het steeds moeilijker dan ooit tevoren om de aandacht van klanten te trekken en vast te houden.

Marketing door enorme hoeveelheid content te leveren werkt gewoon niet meer om een ​​succesvol bedrijf op te bouwen.

Iedereen, inclusief je klanten, wordt gebombardeerd door media die proberen hun aandacht te trekken. De aandachtseconomie is gestart.

Hoe krijg je vandaag de dag nog de aandacht van mensen?

​Wat ik hier met je ga delen, gaat je onderscheiden van de menigte die nog steeds vastzitten in de mindset van het informatietijdperk en je op weg helpen naar de nieuwe wereld van aandachtsmarketing.

Het is tijd om af te stappen van de benadering van het informatietijdperk en over te stappen naar het nieuwe domein van de aandachtsmarketing, waar succesvolle marketing naartoe verschoven is. Ik ga je laten zien wat er nodig is om de aandacht van je klanten te trekken en hoe je hen voor het leven kunt vasthouden.

​Laten we beginnen met wat aandacht eigenlijk is en hoe het wordt getrokken? Hoe nieuw is clickbait? Wat heeft kaas met seks te maken? En tips om op te vallen op de Gay Pride:

​Ergens aandacht aan besteden wil dus zeggen dat je bepaalde dingen filtert, je doet dit onbewust en je brein geeft voorrang aan afwijkende informatie. Door ons reptielenbrein zijn we beïnvloedbaar door onderwerpen die  te maken hebben met voortplanting en overlevingsdrang.

Sensationele en opvallende koppen trekken heel erg onze aandacht. Het zorgt ervoor dat mensen je artikel willen lezen. Zorg er wel voor dat je artikel dezelfde inhoud heeft als je kop, anders is dit gewoon clickbait.

Algoritmes bepalen voor een belangrijk deel onze nieuwsvoorziening. Dit is de reden waarom het belangrijk is om populaire en interessante content te leveren.

Maar wat als iedereen hiermee probeert op te vallen?
Dan kan je misschien best proberen om niet op te vallen.

Nu je dit weet, laten we verdergaan.

Waarom het informatietijdperk vroeger succesvol was


Het informatietijdperk was een ongelooflijke wereld om in te stappen.

Nooit eerder hadden we informatiebibliotheken binnen handbereik, met onbeperkte mogelijkheden om te leren en contact te maken met de wereld.

Het duurde niet lang voordat online content zich zo snel verspreidde als vandaag.

Toen er nog niet zoveel contentmakers en ondernemers waren, bood het world wide web vele kansen. Wanneer mensen content uitbrachten, werd deze snel gevonden en konden mensen deze gemakkelijk lezen.

Vandaag komen er honderden nieuwe eBooks binnen, duizenden YouTube-video's worden geüpload en een eindeloos aanbod van foto's en statusupdates op elk sociaal mediaplatform dat je maar kunt bedenken.

Omdat informatie zo alomtegenwoordig is, doen zich fenomenen voor die van invloed zijn op het leven van talloze mensen over de hele wereld.

Mensen zitten vastgekluisterd aan hun telefoon.

Dit fenomeen is zo wijd verspreid dat er zelfs wetten nodig waren tegen het gebruik van je telefoon tijdens het rijden.

Je publiek is meer afgeleid dan ooit en het informatietijdperk trekt eigenlijk helemaal geen aandacht meer van de klant. Het is gewoon een snelle scroll, een like, een korte tekst en dan gaan mensen weer verder. Er wordt echt niet veel aandacht meer aan besteed.

Dit is de reden waarom het informatietijdperk niet langer werkt, er is gewoon zoveel informatie beschikbaar.

Het is tijd om jezelf af te vragen, wat is mijn marketingstrategie? Dezelfde strategie gebruiken als in het informatietijdperk betekent dat je verliest... winnen in de zakelijke online wereld betekent begrijpen waar je klanten naartoe gaan, waar ze echt naar op zoek zijn en wat je hen als oplossingen te bieden hebt voor waar ze naar op zoek zijn.

​Aandachtsmarketing het moment van de waarheid

Aandacht-Marketing-Moment-van-de-Waarheid

​Je moet jezelf afvragen, zit je vast in het informatietijdperk als internet marketeer?

Of je nu een zakelijk merk of een persoonlijk merk opbouwt, laten we even een moment van bezinning nemen.

Ben je bezig met persoonlijke content uit te brengen omdat je gehoord hebt dat content de brandstof is die de internet motor aandrijft?

Geef je jouw virtuele assistenten of andere teamleden de opdracht om content te maken omdat je denkt dat je gewoon meer inhoud nodig hebt om de aandacht van de klant te trekken?

Je moet om deze verschuiving naar aandachtsmarketing te maken begrijpen dat de informatie er al is, je klanten zijn gewoon naar iets heel anders op zoek.

De Definitie van aandachts-marketing

Aandacht-Marketing-Definitie

​Waar draait aandachtsmarketing dan allemaal om? Hoe kan je voldoen aan de behoeften van je doelgroep en de aandacht van je klanten trekken?

Aandachtsmarketing is een marketingbenadering die laat zien dat jij als ondernemer de tijd van je klanten respecteert en waardeert en deze ziet als het middel dat het is.

Het wordt ook wel de aandachtseconomie genoemd omdat echte aandacht voor de klant de nieuwe successtrategie is.

"Aandachtseconomie behandelt de aandacht van een potentiële consument als een resource." [ 1 ]

Als meer content niet het antwoord is, hoe trek je dan de aandacht van zo'n afgeleid publiek?

Door de drie basisprincipes hieronder te gebruiken ... bekijk ze hieronder.

De perfecte Formule om de aandacht van de klant te trekken en te behouden

De-Perfecte-Formule

​Door deze overgang van het informatietijdperk naar aandachtsmarketing, kom je in een compleet andere positie terecht.

Er zijn drie fundamentele fasen voor het aantrekken en behouden van de aandacht van je klanten. Met de steeds groeiende overvloed aan informatie is er geen andere manier om dit te doen.

Deze zijn trek, hou vast en onderhoud de aandacht van je klanten.

1. Trek snel de aandacht van je klant 

​Eerst moet je daadwerkelijk de aandacht van de klant zien te trekken en je hebt hier verrassend genoeg maar 2 seconden voor.

Wanneer je publiek door een zoekmachine of door hun Facebook-feed bladert, zoeken ze naar woorden die hen opvallen. Dit noemt men selectieve aandacht, waarbij je publiek alleen nog voor bepaalde woorden en afbeeldingen oog heeft.

Waar kijken je klanten nu precies naar?

Ze kijken rechtstreeks naar je hoofdingen.

De woorden die je daar gebruikt zijn enorm belangrijk bij het trekken van de aandacht van de klant. Het leuke hieraan is dat oude hoofdingen, die zijn herwerkt voor de onderwerpen van vandaag, nog steeds werken om de aandacht van de klant te trekken.

Reden hiervoor is dat de kernbehoeften van mensen niet veranderd zijn.

Maria wil afvallen, David wil afvallen, Sarah voelt zich niet mooi genoeg, Mark kan 's nachts niet slapen, Sam wil een diepere verbinding tijdens de seks, Jamie wil er jonger uitzien ...

Het zijn dezelfde basisbehoeften als 20, 60, 100 jaar geleden ...

Het verschil tussen toen en nu is dat afleiding overal aanwezig is!

Maak je kopteksten dus krachtig en attent en neem de tijd om te begrijpen hoe de menselijke psychologie werkt, je hebt slechts 2 seconden om de aandacht van de klant te trekken.

Het is de taak van marketeers om meer te weten te komen over de wensen, behoeften en verlangens van jouw doelgroep .

2. Hou de aandacht van je klant vast

Hou-De-Aandacht-Van-Je-Klant-Vast

​Nadat je iemands nieuwsgierigheid hebt gewekt en de aandacht van de klant hebt gekregen met je geweldige hoofding, ben je nog niet helemaal klaar. Het duurt slechts 2 seconden om je publiek aan te trekken met je idee, maar dat betekent niet dat ze hebben besloten om je hele content te lezen.

Je hebt 20 seconden om ze ook te betrekken in je inhoud om zo de aandacht van je klanten vast te houden.

Het duurt helemaal niet lang voordat je publiek beslist of ze waarde denken te krijgen door de rest van je inhoud te consumeren of door je sales funnel te gaan.

Wanneer je de aandacht van jouw klanten langer als 20 seconden weet vast te houden, zullen ze minder snel van de pagina wegklikken.

Je moet je content sterk beginnen en de waarde van wat je te bieden hebt meteen communiceren, dat geldt zowel voor geschreven inhoud, videomarketing als alle andere soorten content.

Dit is ook de reden waarom je je optin-pagina's mooi en super beknopt moet houden.

Als je in die paar seconden hun aandacht hebt getrokken, moet je deze nu respecteren. Alleen omdat je geslaagd bent om de aandacht trekken, ga je hun aandacht niet weten vast te houden.

Dit is het moment om de goederen te leveren.

3. Verdien het om de aandacht van de klant voor het leven vast te houden

Verdien-En-Hou-Klant-Aandacht

​Content is niet koning als deze geen waarde heeft voor je publiek.

Als je de aandacht van de klant wilt behouden dan moeten ze je kennen, leuk vinden en je vertrouwen. Dit is de sleutel tot succesvolle online marketing .

Joseph Campbell presenteerde dit concept onder de naam The Hero’s Journey en Russell Brunson noemt het een "Attractive Character".

Nadat je de aandacht van de klant hebt getrokken en hebt behouden door middel van één stuk content, of wanneer ze zich hebben aangemeld voor je e-maillijst, zijn hier twee basisprincipes om de aandacht van de klant te blijven verdienen en te behouden voor het leven.

A. Bouw een relatie op waar je trots op bent

​Je moet een RELATIE OPBOUWEN met je publiek. Je kan dit best doen door persoonlijke verhalen te vertellen en authentiek te zijn.

Communiceer met je publiek.

Geef ze je persoonlijke verhaal, voer je e-mailmarketing op en geef ze updates en content die waardevol is.

"Je moet echt je best doen om een ​​relatie op te bouwen met elke abonnee door middel van je aantrekkelijk karakter."

​B. Blijf op de hoogte van wat je publiek wil

​Neem de tijd om te achterhalen wat je publiek echt wilt.

Door marktonderzoek te doen, kan je erachter komen wat je jouw publiek vervolgens kan aanbieden. Om langdurig succes te boeken is het een vereiste dat je meegroeit met je publiek.

Vraag hen rechtstreeks wat voor content ze graag willen zien.

Je kan ook Google trends gebruiken om een idee te krijgen ​welke soort content je in de toekomst kan brengen.

Om de aandacht van je klanten te behouden ga je hen constant waarde moeten blijven geven.

Drie plaatsen waar je aandachts-marketing kunt toepassen

Drie-Plaatsen-waar-Je-Aandacht-Marketing-Kan-Implementeren

​Laten we eens kijken naar 3 manieren om aandachtsmarketing te implementeren.

Sales funnel

sales-funnel

​Je hebt niks bijzonders nodig om de aandacht van je klanten te trekken.

Hou je funnel gewoon simpel en eenvoudig om deze succesvol te maken.
Je wilt deze zo ontwerpen dat je doelgroep je gratis geschenk, gratis cursus, gratis e-book of wat je ook weggeeft meteen ziet.

Je moet je klanten laten zien dat je hun tijd waardeert, plaats daarom op het einde van je funnel bijvoorbeeld een video.
Een video is het ideale hulpmiddel om snel de aandacht te trekken en je boodschap op een simpele manier over te brengen.
Vraag dan op het einde van de video om je klanten hun e-mailadres in ruil voor je lead magnet. Zorg er wel voor dat het de moeite is, anders halen ze hun schouders op en zijn ze weer weg.

Email marketing

email-list

​Als het het op e-mailmarketing aankomt, ga je zoveel meer moeten geven dan wat je vraagt.

Je wilt niet die persoon zijn die mensen haten om een bericht van te krijgen en in de spamfolder terecht komt. Dit omdat het duidelijk is dat je niets om hen geeft.

Trek de aandacht van je klanten met een geweldige hoofding en geef ze vervolgens tips, trics en updates om zo een relatie met hen op te bouwen.

​Maak gebruik van de formule van geven, geven, geven en dan pas vragen, hier schuilt het echte succes van e-mailmarketing in.

Gedurende de week zullen je klanten ​uitkijken naar je e-mails als je hen iets kan geven dat hun dag of leven beter maakt.

​Op die manier zullen ze je e-mails openen, zelfs e-mails met aanbiedingen!

Ze ​denken er dan niet meer bij na en openen je e-mails op automatiche piloot omdat ze je vertrouwen.

Dat is het soort marketeer dat je wilt zijn.​

​Content marketing

Content-marketing

​Hier kan je een relatie opbouwen met jouw perfecte klant.

​Het mooie aan online content creëeren is dat je laat zien wat je te bieden hebt en dit zal niet iedereen aanspreken. Dat is ook niet erg, je kan niet voor iedereen goed doen. Het is ook niet de bedoeling dat je je anders gaat voordoen dat je bent.

Als je aan het bloggen bent, geef je content dan essentie en beantwoord elke belangrijke vraag die je lezers misschien in hun hoofd hebben over dat onderwerp.

Als je YouTube-video's maakt, ​plaats in je titel waarover je het hebt in de video en respecteer ook de tijd (aandacht) die je van je kijkers krijgt.

Het maakt niet uit of je nu video's maakt, blogt of een podcast doet. Het allerbelangrijkste is dat je content authentiek is en je ideale klant ook daadwerkelijk vooruithelpt.

Hoe weet je nu of je goed bezig bent?

Wanneer je reacties ontvangt waarin gezegd wordt ...

​"Ik weet dat het afgezaagd wordt dat ik dit zeg, maar je bent echt een hulpbron voor mij.​"

Wanneer mensen een website zoeken omdat ze een vraag hebben, een youtube-zoekopdracht met jouw naam en een paar trefwoorden of een google-zoekopdracht om jouw informatie terug te vinden. Het is op dat moment dat je weet dat je op de goede weg bent. Zo weet je dat je een succesvolle marketingstrategie hebt uitgewerkt.

​Dit gaat niet over één nacht en je moet er hard voor werken, maar het is het waard om succes op de lange termijn te bekomen.

​Schakel over op aandachts-marketing en creëer  klanten voor het leven

Maak-De-Shift-Naar-Aandacht-Marketing

​Door je benadering naar aandachtsmarketing te verleggen, trekt je de aandacht van de klant en begrijp je de 2 seconden regel. Weet je de aandacht van de klant vast te houden door waarde te bieden die hen door de 20 seconden regel brengt.
Kan je de aandacht van de klant vasthouden en respecteren door een vertrouwensband op te bouwen en hem waarde blijft geven door waardevolle content uit te brengen die je klant echt wilt.

Consequent content uitbrengen is absoluut nuttig, maar in plaats van alleen content te maken om je Facebook-pagina op te vullen of om hoger op Google te ranken, geef je iets van waarde dat de aandacht en de tijd van je klanten ook echt waard is.

Aandachtsmarketing is de strategische verandering die je moet doorvoeren om van het oude informatietijdperk over te schakelen naar het nieuwe tijdperk, de aandachtseconomie.